De beste auto-evenementen in Europa

Amerikanen gaan graag naar autobeurzen, die naast het tonen van een aantal zeer coole auto’s, een gelegenheid zijn om mensen te ontmoeten die dezelfde passie hebben als jij en je gedachten en meningen te delen over de auto’s waar je van houdt. Daarom zijn er door het hele land veel autobeurzen waar autoliefhebbers een paar dagen kunnen doorbrengen met het bewonderen van allerlei soorten voertuigen. Degenen onder jullie die bereid zijn om naar het buitenland te gaan om enkele van de beste autobeurzen buiten het Noord-Amerikaanse continent te bezoeken, kunnen naar Europa gaan om te zien hoe dit soort evenementen er daar uitzien. Je zou naar Engeland kunnen gaan en het transportfestival Truckfest bijwonen, of je zou de Power Big Meet in Zweden kunnen bezoeken.

Truckfest, Engeland

Dit is een show die draait om vrachtwagenchauffeurs. Het is een jaarlijks truckevenement, dat wordt gehouden in de stad Peterborough, Engeland, en het is een van de meest populaire shows in zijn soort ter wereld. Dit jaar wordt het gehouden op 5 en 6 mei en kunnen bezoekers meer dan 1.000 vrachtwagens zien. Hoewel het een evenement is dat in Europa wordt gehouden, nemen alle grote Amerikaanse vrachtwagenfabrikanten eraan deel, samen met de meest populaire Europese namen, zoals Iveco en Scania.

Naast de parade van vrachtwagens van over de hele wereld, biedt de show een aantal andere evenementen waar zowel kinderen als volwassenen van kunnen genieten. Er zijn optredens van verschillende beroemdheden, stripfiguren en andere kinderattracties, die uw kinderen zullen vermaken, terwijl ouders kunnen genieten van stuntfietsevenementen en monstertruckshows. Elk jaar wordt het Truckfest afgesloten met een spectaculair vuurwerk en een live muziekshow.

Power Big Meet, Zweden

De Power Big Meet wordt gehouden in de Zweedse stad Vasteras en wordt beschouwd als een van de grootste oldtimerbeurzen ter wereld. Het wordt gehouden van 3 juli tot en met 7 juli en bezoekers kunnen er meer dan 10.000 klassieke auto’s bewonderen die daar worden tentoongesteld. Je kunt oldtimers zien die meer dan 50 jaar oud zijn, en de hoogtepunten van voorgaande jaren zijn een Pontiac Tempest uit 1966, een Lincoln Continental uit 1961 en een Chevrolet Chevelle uit 1965, die enkele van de zeldzaamste klassieke auto’s zijn. Dit jaar kun je veel Mopars en Ford Mustangs verwachten, evenals een aantal behoorlijk coole en unieke hot rods en aangepaste voertuigen.

Ook dit soort Tickets kan je kopen bij Ticketswap België