Een goed verhuisbedrijf inhuren?

Als je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat al je meubels heelhuids bij je nieuwe thuis aankomen. Vaak brengen verhuizingen al veel stress en kosten met zich mee, het laatste wat je dan wil is nog meer kosten door schade. Bescherm jezelf tegen onnodige stress en kosten en kies voor een professioneel verhuisbedrijf die veilig transport kunnen bieden. Er zijn echter meer dan 400 verhuisbedrijven in Nederland te vinden, dus hoe onderscheid je een goed bedrijf van een slecht bedrijf? Om je te helpen met het maken van de juiste keuze zullen we hieronder wat tips geven over de verhuisbranche. 

Wat is een budgetverhuizer?

Er zijn verschillende takken binnen de verhuisbranche te vinden. Zo heb je een standaard verhuisbedrijf met vaste medewerkers, maar bestaan er ook budgetverhuizers en studentenverhuizers.

Als je al wat onderzoek hebt gedaan naar verhuisbedrijven ben je dit begrip vast al tegengekomen. Een budgetverhuizer zit net wat anders in elkaar dan een standaard verhuisbedrijf. In de meeste gevallen hebben budgetverhuizers geen vaste werknemers in dienst, waardoor de kosten erg laag liggen. Omdat het bedrijf weinig vaste kosten heeft kunnen ze een lagere prijs bieden aan potentiële klanten. Als je wat minder te besteden hebt is een budgetverhuizer wellicht iets voor jou, al is het vaak lastig om de goede verhuizers te onderscheiden van de rest. Bij een verhuisbedrijf kun je vaak in één oogopslag zien of het een erkend bedrijf is door de certificaten en keurmerken waar de organisatie over beschikt. Wil je zeker zijn van kwalitatieve service? Dan kun je beter kiezen voor een verhuisbedrijf in plaats van een budgetverhuizer.  

De herkenningspunten van een erkend verhuisbedrijf

Het werd hierboven al kort benoemd, maar een goed verhuisbedrijf kun je herkennen aan de certificaten en keurmerken waar het bedrijf aan voldoet. Hierbij is Erkende Verhuizers het belangrijkste keurmerk. Dit houdt in dat het verhuisbedrijf voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en een goede service biedt. Als een bedrijf beschikt over dit keurmerk zijn o.a. je meubels verzekerd en hoef je geen eigen risico te betalen bij schade. Verder zijn alle werknemers opgeleid tot echte vakmensen en hebben ze de juiste diploma’s op zak. Momenteel beschikt de helft van de verhuisdiensten over het Erkende Verhuizers-keurmerk. 

Beschikt een verhuisbedrijf niet over het keurmerk Erkende Verhuizers? Dan wil dat niet meteen zeggen dat de organisatie geen goede service kan leveren. Het is voornamelijk belangrijk dat het bedrijf beschikt over een vergunning van de NIWO. Deze vergunning is verplicht in Nederland en is nodig voor alle transportdiensten, zo ook voor verhuisbedrijven. Als een organisatie hier niet over beschikt is het beter om voor een ander bedrijf te kiezen. 

NIWO

Mocht een niet-erkend bedrijf wel over de NIWO beschikken, dan is het wellicht wel een betrouwbaar bedrijf. Een voordeel van een niet-erkend bedrijf is dat de prijzen een stuk lager liggen vergeleken met een erkende organisatie. Doe vooral veel onderzoek en vergelijk verschillende verhuisbedrijven met elkaar. Neem ook klantenbeoordelingen mee in je keuze. Deze beoordelingen geven namelijk een realistisch beeld van het bedrijf en hoe ze te werk gaan. Kijk dus veel rond om zo tot de juiste keuze te komen.