Hier moet je opletten bij de keuze van je volgende elektrische leaseauto

Wanneer je al jaren een leaserijder bent, weet je vaak waar je op moet letten. Als je voor je eerste leaseauto gaat, zijn een aantal tips waar je op moet letten wel handig. Vooral als je een elektrische auto leasen wilt.

Kosten elektrische leaseauto

Een elektrische auto leasen kan heel interessant zijn. Maar voordat je eraan begint is het verstandig om de kosten te vergelijken met een auto op fossiele brandstof. Elektrische leaseauto’s zijn over algemeen iets duurder in aanschaf en heeft vaak ook een iets hogere leaseprijs. Voor de werkgever kan het desondanks toch zeer interessant zijn omdat de brandstofbesparing fors is. Voor de leaserijder kan het leasen van een elektrische auto interessant zijn omdat het bijtellingspercentage (nog) lager ligt.

Laadmogelijkheden elektrische leaseauto

Heel leuk een elektrische leaseauto, maar heb je in je omgeving wel voldoende laadmogelijkheden?
Elektrische auto’s hebben in de praktijk vaak een actieradius van 300 tot 500 kilometer. Een accu opladen kan soms wel 8 uur duren. Belangrijk is dus dat je voldoende laadmogelijkheden hebt thuis en op kantoor.

Actieradius elektrische leaseauto

Ook moet je rekening houden met de actieradius van een elektrische leaseauto. Wanneer je dagelijks veel kilometers aflegt, is het belangrijk dat je vooraf goed rekening houdt met de actieradius van de elektrische auto. Een Kia EV6 heeft in de praktijk een actieradius van ruim 400 kilometer.

Levertijd elektrische leaseauto

Hoeveel tijd heb jij om te wachten op je nieuwe leaseauto? De vraag naar elektrische auto’s is enorm en mede door een chiptekort is de levering flink vertraagd. Kijk bij de keuze voor een elektrische leaseauto ook naar voorraad modellen, zodat je sneller kunt rijden. Een auto uit 2021 heeft en bijtellingspercentage van 12% in plaats van 16%, dit scheelt je jaarlijks honderden euro’s bijtelling.