Internationaal scooter rijden

Bij het besturen van elk type voertuig is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat u voldoet aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Niet-naleving kan leiden tot hoge boetes, inbeslagname van uw voertuig en zelfs gevangenisstraf. Als zodanig is het van vitaal belang om de verschillende vergunningsvereisten en voorschriften voor verschillende voertuigen te begrijpen. De meeste mensen zijn bekend met de vergunningsvereisten voor niet-commerciële auto’s en vrachtwagens; ze zijn echter vaak minder duidelijk over de vereisten voor motorfietsen, bromfietsen en scooters.

Voor een bromfiets, of gemotoriseerde fiets, is het bezit van een M2- of M1-rijbewijs vereist. Daarnaast krijgt u speciale Kentekenplaathouder scooter en identificatiekaarten tegen betaling van een eenmalige vergoeding. Voor het besturen van een scooter is een M2- of M1-rijbewijs vereist. Dit type voertuig hoeft niet te worden geregistreerd.

Met een M1-licentie kan de houder elke tweewielige motorfiets, gemotoriseerde scooter of gemotoriseerde fiets besturen, evenals alle voertuigen die zijn vermeld onder een klasse M2-licentie. Een M2-rijbewijs staat alleen het gebruik toe van gemotoriseerde fietsen (ook wel bromfietsen genoemd), gemotoriseerde scooters en elke fiets met een aangekoppelde motor. De minimumleeftijd voor M2- en M1-licenties kan binnen de Verenigde Staten variëren, aangezien elke staat zijn eigen vereisten mag stellen. Licentieleeftijden en -vereisten zullen ook van land tot land verschillen.

Naast het verkrijgen van het juiste rijbewijs is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke wet- en regelgeving die van toepassing is op uw voertuig. Zo mag een gemotoriseerde scooter wel op snelwegen en een bromfiets niet. Ook moet je een officiele Nummerplaat houder hebben. Net zoals de licentiewetten per staat verschillen, geldt dit ook voor helm- en verzekeringswetten. Sommige staten vereisen dat helmen te allen tijde worden gedragen tijdens het besturen van een bromfiets of scooter en andere niet. Verzekeringsvereisten variëren ook van staat tot staat. Voordat u uw scootmobiel aanschaft, is het een goed idee om eerst alle wet- en regelgeving met betrekking tot uw voertuig te onderzoeken, zodat u er zeker van kunt zijn dat u altijd aan de regels voldoet. Een uitstekende bron voor deze informatie is het Department of Motor Vehicles van uw staat. Een snel bezoek aan de DMV-website van uw staat biedt vaak alle antwoorden die u nodig hebt. Als u nog vragen heeft, kunt u uw DMV bellen of een plaatselijk kantoor bezoeken voor meer informatie. De vertegenwoordiger waarmee u spreekt, beantwoordt graag al uw vragen en helpt u bij het verkrijgen van de juiste licentie en identificatiekaarten.