Motokleding voor 1,5 miljoen Nederlanders

Als je nu nieuwe motokleding zoekt, dan is er zoveel meer keus dan vroeger. Eén van de oorzaken hiervan zijn de innovaties in materialen. Maar ook hier geldt, de vraag bepaalt het aanbod. En tegenwoordig zijn er zoveel meer motorrijders dan vroeger. Mede door corona komen er veel nieuwe rijders en nieuwe type motorrijders bij. Om je up-to-date te brengen in de trends in motokleding, gaat dit artikel daar dieper op in. Laat dit je inspireren voor nieuwe motorkleding kopen of misschien zelfs tot een nieuwe manier van je motor gebruiken!

Motokleding voor ieder rijder

Motorrijden is al lang niet alleen maar meer voor de sportieve rijder die met zijn Kawasaki Ninja het circuit over gaat. Of voor leden van een motorclub die onder luid geronk van de zware motoren door de straat rijden. Tijdens de coronacrisis kopen veel mensen een motor, begin 2021 bleek dat in 2020 al meer motoren verkocht waren dan in 2009. Inmiddels hebben bijna 1,5 miljoen Nederlanders hun motorrijbewijs. Dat is bijzonder veel en laat zien hoe breed in de samenleving het motorvirus verspreid is. En, anders dan voor corona, is hier geen vaccin voor nodig!

Kleding voor casual motorrijden

Een nieuwe doelgroep voor motorrijden zijn de mensen die heerlijk willen ontstressen op de motor. Die een mooie tourtocht willen maken, alleen of met vrienden. Even een terras willen bezoeken onderweg en weer verder. Ook voor mensen die de motor gebruiken als ontspanningsmoment voor van en naar het werk rijden is deze motokleding geschikt. Casual motokleding is in opkomst. Inmiddels kun je een jeans met kevlar binnenvoering en versterkte stof kopen. Zo is er ook een overhemd, trui of hoodie. Je kunt je normale stijl kleding ook in een uitvoering kopen die redelijke bescherming biedt met motorrijden. Dit is niet dezelfde sterke bescherming als leer, maar voor recreatief rijden kunnen deze nieuwe stoffen voordelen bieden.

Geschikt voor zware omstandigheden

Een andere groep motorrijders zijn de mensen die op motorvakantie gaan, die lange meerdaagse tochten maken of offroad rijden. Voor hen is er motorkleding die bij dit gebruik past. Sterke, vaak tweedelige pakken van leer of textiel bieden voldoende bescherming en een hoog niveau van comfort. Motorpakken van leer zijn sterk maar moeten hun meerdere erkennen als het op weersinvloeden aankomt. Een pak van Gore-Tex is bijvoorbeeld waterdicht en biedt goede ademende eigenschappen. Ook zijn motorpakken van textiel bestand tegen rijden in lage temperaturen. Wanneer jij graag met de motor in zware omstandigheden rijdt, check dan zeker deze motorpakken.

Motokleding voor het circuit

Als jij de beste motokleding voor het circuit wilt, kijk dan naar wat de professionals aan hebben. Wanneer je de MotoGP volgt, zie je dat iedere coureur zijn eigen op maat gemaakte motorpak aan heeft. Deze pakken worden ieder jaar verder geoptimaliseerd. Het pak van Valentio Rossi wordt gemaakt door het merk Dainese uit Italië. Wist je dat dit motorpak gemaakt is van kangoeroeleer? Nu heeft hij een speciaal pak dat niet in de winkel voor motokleding te koop is, maar je kunt er wel veel van leren. Zo kies je voor een racepak vaak voor leer. Ook laat je idealiter het pak op maat maken omdat leren motorpakken een stuk stugger zijn dan die van stof. Wanneer je met je motor aan races meedoet, laat je dan goed informeren over je pak. Met name voor professioneel gebruik zal het hebben van een goed pak je prestaties kunnen beïnvloeden en je veiligheid kunnen vergroten.