Wat je moet weten over doorrolstellingen

Heb je een bedrijf? Verkoop je producten? Dan is deze blog echt iets voor jou. Je onderkent het belang van een goede opslag van je producten waarschijnlijk als geen ander en dat is goed. Daar geven we je groot gelijk in, we zijn er voorstander van. Maar goed, hoe krijg je zo’n goede opslag dan voor elkaar? Dat is nog eens een goede vraag! Daar gaan we je een beetje bij assisteren, want we hebben een blog voor je klaargezet met wat je moet weten over doorrolstellingen. Doorrolstellingen kunnen je enorm helpen in vele zaken omtrent magazijninrichting, dus laten we maar snel beginnen! 

Wat zijn doorrolstellingen?

Doorrolstellingen zijn een veelgebruikt opslagsysteem voor magazijnen. Ze zijn een effectieve manier om goederen op te slaan en te organiseren, en kunnen helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van het magazijn. Het zijn als het ware een soort palletstellingen met rollers daarin geïnstalleerd. Dat betekent dat je de goederen, die in de stelling staan, kunnen worden doorgerold naar achteren of naar voren. Heel handig, want als je er iets uithaalt, zal het volgende item dus naar voren rollen!  

Voordelen van de doorrolstellingen

Als we kijken naar de voordelen van deze stellingen, kunnen we wel even blijven doorgaan. Zo ziet het eerste voordeel toe op de maximale benutting van de ruimte.  De stellingen maken het mogelijk om de meeste ruimte te benutten door het gebruik van verstelbare planken en lagen. Dit betekent dat je meer goederen kunt opslaan in hetzelfde oppervlaktegebied als andere opslagsystemen. Daarnaast voorzien ze magazijnwerkers van een eenvoudige toegang naar de stelling en de items die daarin zijn opgeslagen. De stellingen maken het mogelijk om producten snel en eenvoudig te bereiken, waardoor ze de efficiëntie en productiviteit van het magazijn verbeteren. Daarnaast zijn ze ontworpen met veiligheid in het achterhoofd. Ze zijn gemaakt van sterk materiaal en zijn uitgerust met beveiligingen om te voorkomen dat producten vallen.

Hoe gebruik je ze? 

Dat je nu doorrolstellingen wilt gebruiken, is geen wonder. Ze zijn populair en worden ook steeds populairder. Toch moet je nog wat gaan doen. Bepaal bijvoorbeeld eerst je opslag behoeften. Voordat je begint met het implementeren van de stellingen, is het belangrijk om te bepalen welke producten je wilt opslaan en hoeveel ruimte ze nodig hebben. Dit zal helpen bij het bepalen van de grootte en configuratie van de doorrolstellingen die je nodig hebt. Kies daarnaast de juiste grootte; dit hangt uiteraard sterk samen met de opslagbehoefte. De stellingen zijn beschikbaar in verschillende maten en capaciteiten. Kies ook de juiste materialen. Ze kunnen zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder staal, aluminium en roestvrij staal. Kies het materiaal dat het beste aansluit bij de specifieke eisen van je magazijn. Je moet hierbij denken aan dingen zoals de omgeving, de temperatuur en de vochtigheid. 

Hulp

Uiteraard is dat geen kat in het bakkie. Je moet er daarom voor zorgen dat je weet wat je doet en dat je de juiste keuzes maakt. Gelukkig zijn er tal van bedrijven die je kunnen adviseren over het gebruik van doorrolstellingen en de keuzes die je daaromtrent moet maken.